Ermel0-Sport - DVS’33 Ermelo speelde een goede eerste helft in Spakenburg en leidde bij rust met
0-1 tegen de degradant uit de tweede divisie. De ‘Blauwen’ draaiden het na rust om en trokken de wedstrijd naar zich toe: 2-1. 

Putten-Sport - In een prachtige wedstrijd voor het publiek heeft SDC Putten met 3-0 gewonnen van debutant HZVV.
De 1-0 ruststand door een vrije trap van Martijn Duits was te mager, alhoewel HZVV in de omschakeling ook de nodige kansen kreeg. 
Na rust maakte Kees Pluim met een prachtige kopbal de 2-0, waarna invaller Jefta van den Broek de eindstand op 3-0 bepaalde.

Ermelo-Steuntje in de rug - De minima in Ermelo kunnen eind dit jaar op een extraatje van honderd euro rekenen. Progressief Ermelo dient hiervoor tijdens de raadsvergadering van donderdag een voorstel in. Op voorhand hebben CDA en ChristenUnie hun steun toegezegd, waardoor een meerderheid van de raadsstemmen al is beklonken. 

Ermelo-Fiets herfst tocht - Op zaterdag 16 september houdt de Veluwse Wieler Vereniging de vijfde editie van de Herfst Tocht Ermelo. Liefhebbers van het sportieve fietsen kunnen kiezen uit drie afstanden: 80, 100 of 135 kilometer. Alle routes zijn volledig uitgepijld.

Putten-Mantelzorg - Zorgt u voor iemand die dementie heeft en vindt u het prettig om in contact te komen met andere mensen in dezelfde situatie?  
Op Wereld Alzheimerdag, donderdag 21 september, kunt u andere mantelzorgers ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en tips te delen. Op Zorgerf Buitenland organiseren de Puttense zorg- en welzijnsorganisaties een ontmoetingsbijeenkomst van 19.15 tot 21.00 uur.
U vindt Zorgerf Buitenland aan de Veenhuizerveldweg 38, 3881 RJ te Putten.

Ermelo-Sloop of renovatie - De balkons van 142 woningen in Ermelo moeten worden gesloopt. Tot die conclusie komt de eigenaar van de huizen, woningcorporatie UWOON. 
In juli bleken de zwevende balkons van de naoorlogse rijtjeswoningen onveilig. Woningcorporatie UWOON sloot toen de toegang tot de balkons af.
Een nader onderzoek wijst nu uit dat geen van de balkons nog aan de veiligheidsnormen voldoet. De bewoners van de huizen krijgen de keus om een nieuw balkon te laten plaatsen, of een hekwerkje zoals bij een Frans balkon, waardoor de deur in elk geval nog veilig open kan.
UWOON gaat die keuze met de bewoners bespreken tijdens een speciale informatieavond.

Zeewolde-fietsbrug - Het is een prima idee om een fietsbrug aan te leggen tussen Zeewolde en Strand Horst bij Ermelo, maar zo'n verbinding kost te veel geld. Daarom ziet de gemeente Zeewolde er vanaf om de ideeën ervoor verder uit te werken. Ondanks een uitgebreide verkenning die uitwees dat er allerlei kansen liggen.

Putten-Politiek - JongPutten heeft vorig schooljaar met 35 buitenschoolse activiteiten in totaal 2516 deelnemers getrokken. Daarvan waren er 1688 in de leeftijd van vier tot en met twaalf en de rest in de leeftijd daarboven tot en met zestien jaar. 
Dat blijkt uit de cijfers van de combinatiefunctionarissen voor het schooljaar 2016-2017.
JongPutten biedt daarnaast ondersteuning bij het bewegingsonderwijs van de basisscholen. De medewerkers geven les aan 1600 kinderen van veertien verschillende basisscholen en coachen 69 leerkrachten. 

Putten-Politiek - Door de gemeente Putten zijn flinke vorderingen gemaakt als het gaat om het huisvesten van statushouders. Het gaat om het inlopen van de achterstand van de huisvesting van twintig statushouders in 2016. Maar ook wordt voldaan aan de huisvesting van negentien statushouders die een huis moest worden aangeboden in de eerste helft van 2017. Dat blijkt uit een brief van het Puttense college van burgemeester en wethouders aan de provincie Gelderland.

Adverteerders