Veleuwe-fraude - De sociale recherche heeft in onze regio in 2016 voor een bedrag van ruim 200.000 Euro aan fraude aangetoond. Een aantal ingestelde onderzoeken heeft geleid tot afwijzing, beëindiging of aanpassing van de uitkering. Uitgaande van een doorlooptijd van een jaar leverde dit voor de gemeenten deze besparing op, blijkt uit het jaarverslag.

Ermelo-bijenfietstocht - De vakantieperiode is weer begonnen en iedere dag kunt u weer genieten van leuke en gezellige activiteiten. Ook dit jaar zijn er de bijenfietstochten in Ermelo met een bezoekje aan Wijngaard Telgt. 
Deze tocht is te reserveren bij VVV Ermelo. De bijenfietstochten worden gehouden op de maandagen 17, 24 en 31 juli en op 7, 14 en 21 augustus. Er bestaat geen minimumdeelname, de tocht gaat altijd door.

Ermelo-CBB vrijwilligers - De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo is een campagne gestart om inlezers voor boeken te werven. Met de slogan 'Spreekt jouw stem boekdelen?' en de inzet van flyers, posters en advertenties, hopen zij de komende half jaar ruim dertig nieuwe vrijwilligers te verwelkomen.
De CBB is een organisatie die gebruik maakt van zo’n 240 vrijwilligers waaronder voor het inlezen van lectuur. Deze gespecialiseerde bibliotheek produceert onder andere boeken in passende leesvormen: braille, grootletter en gesproken vorm. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen.

Putten-politiek - Voor de komende gemeenteraadsperiode in Putten treedt een verjongde VVD-fractie aan. Dat staat vast met de kandidaatstelling van de 32 jarige Erik den Hertog voor een plek op de liberale kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen die maart volgend jaar plaatsvinden. Bert Klompenhouwer, die dit jaar 65 wordt, kan met een gerust hart zijn elfde en tevens laatste jaar als VVD gemeenteraadslid volmaken.

Putten-plakken - Als de gemeente Putten digitale billboards met campagneposters op de huidige plakplaatsen zou gaan plaatsen tijdens de verkiezingen kost dat ruim 10.000 euro per keer. De plakborden die nu worden gebruikt kosten niets, omdat deze inmiddels zijn afgeschreven. 
Dat is de uitkomst van een rekensom die het college van burgemeester en wethouders de raad voorspiegelt.
Kortom, Putten blijft op de ouderwetse manier plakken.

Putten-fietsen - A.M.B.C. “De Zandrijders” organiseert de 2e fietspuzzelrit van dit jaar.
De rit wordt uitgezet en gecontroleerd door Harm en Otto van Middendorp.
Op zaterdag 22 juli kunt u inschrijven in Zalencentrum “De Huifkar” aan de Kerkstraat te Putten.
U kunt starten tussen 17.00 -17.30 uur.
Voor meer informatie: www.dezandrijders.nl
U bent van harte welkom!

Ermelo-balkon - UWOON heeft 142 huurders van woningen in Ermelo Oost en Zuid laten weten dat het beter is geen gebruik meer te maken van de balkons van hun woning. De corporatie gaat de balkons afsluiten.
Bij inspectie van een aantal woningen, als voorbereiding op schilderwerk, heeft UWOON geconstateerd dat een aantal balkons van eengezinswoningen gebreken vertonen. De balkons voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. De corporatie heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en neemt het zekere voor het onzekere.

 

Adverteerders