Ermelo-Sport - In de tweede ronde van de nacompetitie heeft FC Horst zaterdag op een snikheet sportpark ‘De Adelaar’ met 1-2 verloren van tweedeklasser VRC.
Zaterdag 3 juni moet de beslissing vallen, welke van de twee ploegen promoveert naar de tweede klasse. Het duel in Veenendaal begint om 14.00 uur.

Ermelo-Sporttoernooi - De 26e editie van het Vinke Veluwe Toernooi wordt op 3 juni gehouden bij DVS’33 Ermelo. Maar liefst 13 voetbalverenigingen uit de regio nemen met een aantal niet selectie-elftallen deel aan dit voetbalevenement.
Voor verreweg de meeste voetbalteams zit de reguliere competitie er inmiddels op en men kan dus onbevangen deelnemen aan dit toernooi

Ermelo-Politiek - Het College van Burgemeester en Wethouders van Ermelo heeft besloten een uitbreiding van het Christelijk College Groevenbeek te bekostigen en aan de gemeenteraad te vragen de daarbij benodigde kredieten beschikbaar te stellen. 
Het benodigde krediet van ruim 3,6 miljoen euro zal in 2018/2019 worden vrijgegeven. In de kadernota 2018 wordt hiermee al rekening gehouden.

Ermelo-WorkshopOp 3 juni is er vanaf 15:00 uur een gratis workshop karate te volgen in het jongerencentrum van Welzijn Ermelo aan het Raadhuisplein.
De workshop wordt gegeven door 2 oude rotten in het vak. Zo vertelt één van de docenten dhr Blankenstein dat dit naast zelfverdediging ook discipline en zelfverzekerdheid oplevert. Het is een sport die iedereen kan beoefenen, de workshop wordt dus ook aangeboden voor iedereen vanaf 10 jaar. Wat wel even belangrijk is om sportieve kleding aan te doen.

Putten –Sport conflict - Er is een conflict tussen de twee voetbalclubs in Putten en de gemeente Putten. Inzet is het groot onderhoud. Tot nu toe werd dat via een subsidie aan de verenigingen vergoed door de gemeente maar het college van burgemeester en wethouders heeft deze stop gezet. Het vindt het de verantwoordelijkheid van de clubs zelf.

Putten-Sport - De huldiging van de Puttense sportkampioenen vindt dit jaar plaats op woensdagavond 14 juni. Aanmelden Bent u aangesloten bij een Puttense vereniging
geef u dan op via uw sportvereniging. Sportverenigingen en/of individuele sporters die geen uitnodiging via de e-mail ontvangen hebben, worden op deze manier op de hoogte gesteld van de huldiging en de criteria waaraan moet worden voldaan. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 1 juni.

Putten-Zangavond - Op zaterdag 17 juni maart a.s. hopen het Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor "Fontanus" uit Putten, de Hervormde Zangvereniging "Vox Vivenda" uit Voorthuizen en het Hervormd Zangkoor "Jubilate uit Ede een zangavond te verzorgen in de Gereformeerde Kerk in Putten.

Ermelo-B&B - De gemeente heeft onlangs beleid opgesteld voor het oprichten van een Bed & Breakfast in Ermelo, waarbij de mogelijkheden hiervoor zijn verruimd. De populariteit voor het starten van een Bed & Breakfast in of bij een woning neemt toe, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Maar ook het streven van de gemeente om een breed en kwalitatief hoogwaardig aanbod in de verblijfsrecreatie te realiseren, hebben geleid tot het uitbreiden van de mogelijkheden.
Tot nu toe was er geen gemeente breed beleid, maar wel een soort vuistregel ontstaan die niet veel ruimte bood voor de start van een B&B.
De omvang van de B&B dient altijd ondergeschikt te blijven aan de woonfunctie. Er zit ook een maximum aan oppervlakte, aantal kamers en aantal personen aan vast.

Voor meer nieuws uit de regio kijk dan bij VOC

Adverteerders